Fazlee Widget 012-4963746
Luangkan masa untuk membaca kelebihan produk SHAKLEE dan kesesuian untuk anda!

Saturday, 18 October 2014

Petua Hilangkan Demam Selsema Dengan Cepat


Alhamdulillah....hari ni saya nak kongsi petua untuk hilangkan demam selsema dengan cepat....

Saya ni mempunyai masalah resdung yang agak kronik suatu masa dulu....Bangun pagi mesti bersin-bersin sampai ke tengah hari...Alhamdulillah selepas bercinta dengan VITAMIN SHAKLEE hampir 2tahun, Dah takda masalah bersin-bersin lagi diawal pagi....Bukan itu saja, selsema yang kerap menyerang saya dahulu juga dah berkurangan....Jika tiba-tiba saya bersin, cepat-cepat saya telan 2biji SUSTAINED RELEASED VITA C SHAKLEE....MEMANG TERBAIK...Terus selsema tak jadi nak keluar....Cubalah!!

Kalau untuk anak-anak saya pula saya beri Omega,Mealshake dan Chewable C untuk kuatkan Antibodi mereka dan untuk perkembangan minda mereka...Alhamdulillah anak-anak saya sungguh jarang jatuh sakit.SHAKLEE TERBAIK.!!





Cabaran Blogging bersama GenkiMomma,Cahaya Vitamin,Rahsia Vitamin& Keluarga Sihat Ceria

Thursday, 16 October 2014

Menu Diet Sarapan Pagi Popular

Tadaaa!!!! ni la breakfast saya sekarang yang PALING SEDAP ,berkhasiat dan yg penting dapat KURUSKAN badan saya... Disamping bakar Lemak, Cinch shake ini dapat build muscle....Cinch shake ini amat saya cadangkankan jika anda dlm PROSES DIET... sebab...sebab... Sewaktu proses penurunan badan, bahaya jika otot kita juga turut terbakar....sebab jika otot turut terbakar semasa proses penurunan berat badan, ini akan menyebabkan KENAIKAN 2X GANDA jika anda dah tak berdiet.... CINCH SHAKE ini membantu daripada otot turut terbakar semasa anda berdiet... it's just Burn Fat but Not your Muscle...Wahhhh!!! Baru Introduction...Kejap lagi kita masuk ke Tajuk sebenar diatas ya...




SARAPAN PAGI PALING POPULAR.... Sarapan pagi kegemaran saya juga.....Untuk beri tenaga yang berpanjangan...sebab apa anda perlu pilih ESP ni, sbb yang penting it's NON-GMO SOY....LOW GLESYMIC INDEX iaitu pembebasan tenaga secara perlahan....Badan kita tak boleh lepaskan tenaga daripada makanan yang kita ambil terlalu cepat sebab ia boleh menyebabkan kita penat atau letih...Tetapi ESP ini membebaskan tenaga secara perlahan. Jadi badan kita akan kekal tenaga yang berpanjangan , tak mudah letih dan yang pasti rasa kenyang yang lama...Sebab tu ada orang sebut ESP untuk kurus juga.... ;-)

Selain itu kenapa anda perlu pilih ESP sebagai sarapan anda sebab ia LACTOSE FREE dan CHOLESTROL FREE..... Anda juga boleh campurkan dengan PERFORMANCE DRINK DAN MEALSHAKE supaya TENAGA anda lebih Kebabom!!

SELAMAT MENCUBA!!!


Cabaran Blogging bersama GenkiMomma, Baby Kawaii Store, Miracle Vitamins & LoveHutLadyVitamin

Tuesday, 14 October 2014

Panduan Set Kulit Cantik Shaklee

Ramai orang keliru tentang Set Kulit Cantik Shaklee... Ada yang cadangkan Vitamin C dan Vitamin E sahaja.... Ada yang cadanglan ESP dan Vitamin C ,ada juga yang cadangkan ESP dan GLA Complex untuk dapatkan Kulit yang cantik lagi Glowing.... Suka saya nak tekankan disini, SEMUA YANG DICADANGKAN ADALAH BETUL.....Asas yg sebenarnya untuk mendapatkan kulit yang sihat dan cantik adalah 3 Vitamin sahaja...  B-complex,Vitamin C dan Vitamin E , Walaubagaimanapun VIVIX,COLLAGEN,ESP,GLA Complex,Lecithin  dan juga Skincare shaklee untuk penjagaan luaran juga tergolong dalam Vitamin yg dapat membantu mencantikkan Kulit..Masing-masing ada tugasnya tersendiri untuk menyihatkan badan....Bila sistem badan berjalan lancar dan sihat maka secara tak langsung semuanya akan terserlah diwajah dan Kulit....

Bila timbul persoalan mana 1 betul kak?? Semua betul dikkk... Semua utk dapatkan kulit yang sihat dan Cantik.... Bergantung pula kepada budget Customer... Dalam semua vitamin ni pula,bukan setakat anda mendapat Bonus Kulit yg Cantik, Malahan 1001 kebaikan yang lain... Antara Kebaikan setiap produk yang saya sebut diatas anda boleh klik di sini...VIVIX,COLLAGEN,ESP,GLA Complex,Lecithin,Vitamin E ,Vitamin C , B-Complex,SKINCARE SHAKLEE

SET KULIT ASAS



Cabaran Blogging bersama GenkiMomma, Min Aina Ila Aina , Saya Jutawan Sihat & MyChibiBox


Monday, 13 October 2014

HARI BONUS

Esok 14hb adalah hari yang dinantikan oleh semua SID(Shaklee Independant Distributur) di Malaysia...Hari pembayaran BOnus(Gaji) atas hasil jualan kami pada bulan lepas....Cut off Jualan kami adalah setiap 31hb setiap bulan dan Bonus pula dibayar pada 14hb setiap Bulan....

Besar Jualan,Maka besarlah bonus.....
http://lovemummygojes.blogspot.com

Bagi yang masih belum tahu, SAYA ADALAH PENGEDAR SHAKLEE YANG SAH SELURUH MALAYSIA.... Cash On Delivery(COD) hanya di PENANG memandangkan saya menetap di PENANG....Walaubagaimanapun Pelanggan saya bukan terhad di Penang sahaja.Malahan seluruh Pelusuk Malaysia...Dgn adanya kemudahan POSLAJU,GDEX,penghantaran barang menjadi mudah...Semuanya dihujung jari anda... Cuma buat pilihan barang yang hendak diorder, Dan buat pembayaran di Akaun Bank saya....Barang anda akan Dipos seawal Hari yang sama... InsyaAllah... Jika tiada sebarang Masalah.

BERMINAT??




Sunday, 12 October 2014

7 Sebab Kenapa Saya Pilih Shaklee

1)Saya suka menjaga kesihatan dan kecantikan dari dalam jadi tidak sukar utk saya menerima kehadiran perkataan shaklee dalam hidup saya.

2)Saya yakin produknya selamat utk digunakan sepanjang hidup sesuai dengan tagline nya SELAMAT,BERKESAN DAN SEMULAJADI

3)Merupakan Syarikat Nutrisi No 1 didunia.Diasaskan pada tahun 1956.Dan merupakan juga sistem perniagaan yang berasaskan MLM yg pertama didunia. Dan yang paling penting MLM yg patuh Syariah ;-)

4)Produknya yang berkesan dengan saya dan ramai orang.

5)Shaklee telah meyakinkan kami dengan lebih 80,000 kajian kualiti setahun bagi memastikan produknya kekal selamat dan berkesan.

6)Produk shaklee yang mesra alam dan BEBAS BAHAN KIMIA.

7)Dan yang paling best,shaklee telah banyak mengubah hidup saya dari biasa-biasa kepada luarbiasa dengan berbusiness shaklee bermula dengan berkongsi kebaikan produk dengan orang lain.SHAKLEE TERBAIK!!


INTERNATIONAL GLOBAL CONFERENCE DI LONG BEACH CALIFORNIA PADA 13-23 OGOS 2014.




DI SHAKLEE HQ PLEASANTON USA


  




NATIONAL CONFERENCE DI SUNWAY PIRAMID CONVENTION CENTRE 6-8JUNE 2014.




Cabaran Blogging bersama GenkiMomma,Celik Nutrisi , Vitamin Kita
& Dhiya Vitamins

Friday, 10 October 2014

Lirik lagu All About That Bass

"Yeah, my mama she told me don't worry about your size
She says, "Boys like a little more booty to hold at night."
You know I won't be no stick figure silicone Barbie doll
So if that's what you're into then go ahead and move along...
Because you know I'm ,All about that bass,'Bout that bass, no treble
I'm all about that bass,'Bout that bass, no treble "
macam best pulak lagu ni....tapi Ingat, GEMUK YANG SIHAT YA.... take supplement to lower your Kolestrol...sebab kolestrol lah penyebab pelbagai penyakit zaman sekarang ni...Sekarang sakit Xkenal Umur dah.... 

Saya Pengedar SHAKLEE PULAU PINANG

CALL/SMS/WHATSUP:012-558 0858
SITI ZAHARAH ABU BAKAR
SID:887611




Lirik lagu "All About That Bass"

Because you know
I'm all about that bass
'Bout that bass, no treble
I'm all about that bass
'Bout that bass, no treble
I'm all about that bass
'Bout that bass, no treble
I'm all about that bass
'Bout that bass

Yeah, it's pretty clear, I ain't no size two
But I can shake it, shake it
Like I'm supposed to do
'Cause I got that boom boom that all the boys chase
And all the right junk in all the right places

I see the magazine workin' that Photoshop
We know that shit ain't real
C'mon now, make it stop
If you got beauty, beauty, just raise 'em up
'Cause every inch of you is perfect
From the bottom to the top

Yeah, my mama she told me don't worry about your size
She says, "Boys like a little more booty to hold at night."
You know I won't be no stick figure silicone Barbie doll
So if that's what you're into then go ahead and move along

Because you know I'm
All about that bass
'Bout that bass, no treble
I'm all about that bass
'Bout that bass, no treble
I'm all about that bass
'Bout that bass, no treble
I'm all about that bass
'Bout that bass
Hey!

I'm bringing booty back
Go ahead and tell them skinny bitches that
No I'm just playing. I know you think you're fat
But I'm here to tell ya
Every inch of you is perfect from the bottom to the top

Yeah my mama she told me don't worry about your size
She says, "Boys like a little more booty to hold at night."
You know I won't be no stick figure silicone Barbie doll
So if that's what you're into then go ahead and move along

Because you know I'm
All about that bass
'Bout that bass, no treble
I'm all about that bass
'Bout that bass, no treble
I'm all about that bass
'Bout that bass, no treble
I'm all about that bass
'Bout that bass

Because you know I'm
All about that bass
'Bout that bass, no treble
I'm all about that bass
'Bout that bass, no treble
I'm all about that bass
'Bout that bass, no treble
I'm all about that bass
'Bout that bass

Because you know I'm
All about that bass
'Bout that bass, no treble
I'm all about that bass
'Bout that bass, no treble
I'm all about that bass
'Bout that bass, no treble
I'm all about that bass
'Bout that bass
'Bout that bass, 'bout that bass
Hey, hey, ooh
You know you like this bass

Thursday, 9 October 2014

Boikotlah dengan Ilmu....


Isu boikot shaklee boleh dikatakan isu yang agak lapuk juga yang cuba dibangkitkan kembali secara berkala....bagi saya tiada istilah boikot kepada shaklee kerana Mr Roger barnet pemilik shaklee telah memberi kenyataan yang shaklee tidak terlibat secara langsung atau tidak langsung dengan Israel (rujuk gambar company statement) .... SHAKLEE BUKAN PRODUK ISRAEL, tetapi produk US yang dikilangkan di US dan mendapat Sijil Halal dari ISA(Islamic Service of America)....Kami sendiri telah membuat lawatan ke HQ di Pleasanton,USA pada august 2014 yang lalu.





Jika nak diikutkan segala peralatan didalam rumah, smartphone dan sebagainya dari sekecil-kecil alat hinggalah alat yang besar mesti ada sangkut dengan US kan??setuju?? sebelum ini company saya bekerja direct terus conference dengan Israel... tapi adakah anda sedar syarikat gergasi bekas company saya dahulu mengeluarkan prosessor komputer,laptop,netbook,smartphone yang boleh dikatakan setiap rumah/individu ada. Jadi bagaimana mahu boikot?? fikir-fikir dan renungkanlah... Jika positif yang anda ambil, maka positif la jadinya... Jika negatif maka negatif la jadinya....Disini suka saya nak kongsi penjelasan dari MASTER NORITA (Pengasas jualan Shaklee secara online)tentang isu boikot ini....harap lebih jelas dan terbuka minda anda semua... Terima kasih...

Isu Israel dan Boikot :
-----------------------------
Bismilahirrahmanirrahim. Assalamualaikum dan sala sejahtera buat semua warga Shaklee Euphoria. Semoga hari ini lebih baik dari semalam dan akan datang lebih baik dari hari ini.
Memandangkan ada ramai orang yang bertanya tentang pendapat dan pendirian saya mengenai isu Roger Barnett sebagai salah seorang BOD untuk persatuan kebajikan yang dikatakan menyumbang kepada Israel maka dengan ini ada yang memberi pendapat bahawa produk ini perlu diboikot. Maka saya dengan ini menyatakan beberapa perkara yang kalian sendiri boleh pertimbangkan serta dalam pada masa yang sama lakukan solat istikharah untuk lebih yakin dengan pendirian kalian sendiri.
1. Shaklee adalah syarikat yang tidak menyumbang kepada Israel.
Ini adalah terang dan jelas kerana ia tidak disenaraikan dalam mana2 senarai syarikat yang menyumbang kepada Israel. Shaklee sendiri mengeluarkan statement untuk menjelaskan kedudukan syarikat.
2. Melihat dari sudut persendirian atau hak perseorangan.
Kita semua mempunyai hak untuk menyalurkan duit kepada agama kita. Bagi yang Islam, saya yakin zakat sedekah dan infaq diterapkan kepada semua ahli agar mendapat keberkatan dari rezeki Shaklee yang kita usahakan. Begitu juga dengan yang bukan Islam, wang kalian pastinya kalian salurkan kepada gereja dan badan2 pertubuhan yang lain. Maka Roger Barnett juga berhak menyalurkan kewangan beliau pada agama beliau. Shaklee bukan satu2nya bisnes beliau tetapi beliau mempunyai banyak bisnes yang lain juga. Sebagai seorang yang terlibat dengan bidang korporat mereka akan menyertai mana2 badan amal demi mengurangkan cukai yang perlu dibayar kepada kerajaan. Saya yakin bagi yang mendaftar Shaklee menggunakan nama syarikat akan membuat perkara yang sama.
3. Kamu dengan agamamu , aku dengan agamaku.
Dengan nama Allah yang Maha Pemurah lagi Maha Penyayang.
Katakanlah: “Wahai orang-orang kafir, Aku tidak menyembah apa yang kamu sembah.
Dan kamu bukan penyembah Tuhan yang aku sembah.
Dan aku tidak pernah menjadi penyembah apa yang kamu sembah, dan kamu tidak pernah (pula) menjadi penyembah Tuhan yang aku sembah.
Untukmulah agamamu, dan untukkulah, agamaku”.
( Surah Al Kafirun )
Surah ini jelas menerangkan prinsip kita.
4. Pastikan ada ilmu untuk berhujah dan berlaku adil.
Andai ada yang mempunyai niat untuk memboikot, terlebih dahulu boikot la dengan ilmu. Roger Barnett bukanlah tersenarai dalam 10 lelaki terkaya di dunia dan Shaklee bukanlah syarikat terbesar dunia. Hanya kerana dia dilahirkan Yahudi dan membuat amal dalam agamanya, kita menepis kebaikan produk yang selama ini kita ambil? Maka di sini saya mahu bertanya siapakan pemilik Facebook dan Whatsapp? Tidakkah dari bangsa orang yang sama? Adakah pasti dia tidak menyumbang untuk membuat amal pada agama beliau? Mengapa anda tidak usaha boikot fb dan whatsapp andai anda berniat nak boikot Shaklee?
Pernah dengan kisah Saidina Uthman bin Affan yang berurusniaga dengan Yahudi dan membeli sebuah perigi seterusnya mewakafkan kepada seluruh umat Islam di zamannya.
Ini kerana Sesungguhnya Hikmah itu adalah barang tercicir orang Mukmin. Barangsiapa yang meemuinya maka dia berhak ke atasnya.
5. Adakah anda menggunakan duit Shaklee untuk agama Islam? [ Bagi SID ISLAM khususnya]
Dalam buku MMR sendiri ada menulis sebuah kisah di zaman sahabat yang mana kebunnya sentiasa subur kerana beliau menginfakkan 1/3 pendapatannya kepada jalan ALLAH. Maka pada saya mereka yang mengamalkannya dengan pendapatan perniagaan hasil Shaklee ini pasti tahu bahawa Roger juga boleh melakukannya untuk agamanya sebagai hak individu.
Saya selalu tekankan dan sarankan agar setiap kita membayar zakat, infaq dan sedekah besar melalui duit Shaklee ini agar ia dapat membantu membangunkan ummah. Melalui bonus yang besar anda boleh menyumbang BESAR kepada Palestin dan Gaza.
Andai selama ini anda hanya membayar 2.5% zakat dan menggunakan nama syarikat untuk mengelak cukai .... pastinya anda melihat tindakan Roger Barnett itu sesuatu yang menjanggalkan untuk agama kerana anda sendiri tidak menggunakan 1/3 hasil untuk agama Islam.
6. Ia adalah strategi Pesaing
Saya melihat dari sudut persaingan, ia adalah salah satu usaha untuk menjatuhkan Shaklee. Ini kerana Shaklee bukanlah satu2nya bisnes Roger Barnett....mengapa Shaklee itu yang diperbesarkan mengapa tidak nama2 syarikat Roger Barnett yang lain? Tidak lain dan tidak bukan hanya untuk mewujudkan perasaan was-was kepada mereka yang goyah dan membuat orang terpedaya di sebalik nama syarikat Shaklee.
7. Lakukan solat istikharah.
Andai anda benar-benar mahu boikot semua produk US atau Yahudi atau apa juga yang pada pandangan anda benar, saya tiada hak untuk bersuara kecuali menyarankan lakukan solat istikharah. Saya juga berharap anda boikot secara menyeluruh. Bukan produk Shaklee sahaja.
Dalam sirah menjelaskan bahawa Rasullah saw sendiri berurusniaga dengan kaum Yahudi dan syarikat Shaklee tidak menyumbang kepada Israel .
Maka dengan ini anda tahu kedudukan kami serta prinsip peribadi kami.
SEPERTIMANA ADA YANG MENYATAKAN MEREKA TIDAK MAHU MENUTUP AKAUN FACEBBOK [ BOIKOT FB] KERANA MENGGUNAKAN FACEBOOK SEBAGAI SENJATA UNTUK MENENTANG, MAKA KAMI MENJADIKAN PENDAPATAN SHAKLEE KAMI UNTUK MENYUMBANG KEPADA AGAMA KAMI.
Sekian,
NORITA MOHD IDRIS
EUPHORIA FOUNDER


panduan pengiraan BMI dan tips penurunan berat badan

aduhhh...terlebih berat badan sudah.... mesti do something supaya berat badan kembali normal... at least BMI normal pun cukupla kan... body pun solid gitu... terbaik!!!



mudah je kan?? cer kira.... adakah BMI anda normal?? atau terlebih berat badan?? jika terlebih mari kita amalkan pemakanan dan gaya hidup yang sihat dengan bersenam...

Saya mengikuti tips dari shaklee sejak 2 tahun yang lalu...walau pun tidak konsisten,tetapi Alhamdulillah.... BMI masih diparas normal walau atas pagar.... Cinch shake adalah minuman terpenting dari shaklee kerana mengandungi LEUCINE yg membantu bakar lemak tanpa mengganggu gugat otot.... tipikal mereka yang berdiet hingga membahayakan diri bila tidak menitik beratkan faktor otot semasa proses penurunan berat badan. Jika anda tidak menambah LEUCINE semasa proses penurunan berat badan ini dapat menyebabkan OTOT ANDA JUGA TURUT TERBAKAR SELARAS DENGAN LEMAK ANDA YANG TERBAKAR....ini dapat menyebabkan proses penurunan berat badan YO-YO akan berlaku selepas bila anda stop berdiet...mari rujuk gambar dibawah...

http://lovemummygojes.blogspot.com

tips turun berat bada



BERMINAT???





Wednesday, 8 October 2014

Bagaimana Omega Guard membantu mencairkan lemak dalam badan....

Selalu sangat saya dengar,"eh! pregnant kali ni berat tak naik sangat lah...."... "eh!berpantang kali ni badan rasa sihat cergas macam tak bersalin je pun..."... "eh! berat i dah turun 10kg tauuuu....lagi 3kg je nak dapat berat asal..."

suka tak?? suka tak?? seriously saya juga mengalami keadaan yang sama semasa mengandungkan anak ke 2 saya Tiara Zafreen.... Semasa mengandungkan anak sulung saya Luqman Zafree, Berat naik dari 60kg hingga 73kg...tetapi semasa mengandungkan Tiara berat naik dari 60kg hingga 70kg sahaja....then,selepas bersalin berat kembali ke asal dengan mudah....selepas berurut hari ke 3 bersalin,terus saya rsa badan sihat seperti tidak bersalin....phewwww....sangat best masa tu...terus nak ikut suami balik ke penang sebab beliau sudah habis bercuti selama 10hari....

FISH OIL

Mari kita lihat bagaimana Omega Guard shaklee dapat membantu mencairkan lemak dalam badan kita...

Pengambilan yg banyak dan kerap dapat menghasilkan enzim leptin yang semakin berkurangan dalam badan kita mengikut faktor usia yang semakin meningkat.enzim leptin amat diperlukan badan untuk meningkatkan metabolisme badan dan menjadikan proses kitaran badan kita sempurna.jadi tiada istilah,berat badan meningkat sebab faktor usia...no...no...no...sebenarnya berat badan meningkat,kerana badan kita yang semakin kehilangan nutrisi disebabkan peningkatan usia...bagaimana untuk mencegahnya?? supplements la jawapannya... untuk memenuhi kembali lohong-lohong nutrisi yang semakin berkurangan...

1) Omega bantu bakar lemak melalui hormon leptin yang terkandung dalam asid lemaknya.Asid lemak bantu tingkatkan hormon leptin dalam badan.bila hormon leptin tinggi, kita akan rasa kurang selera makan dan hormon leptin juga bantu tingkatkan metabolisme badan seterusnya pembakaran lemak berlaku dengan cepat.... suka saya nak kongsikan disini, seorang upline saya yang mengambil 6biji Omega Guard sebagai amalan hariannya... Ajaib memang beliau kurus dari pertama kali saya jumpa beliau beberapa bulan yg lalu. Hanya dalam masa beberapa bulan sahaja!

2)Asid Lemak Omega 3 merupakan ANTI-LIPOGENIC(anti penyimpanan lemak dalam badan).

3)Kandungan asid Lemak DHA dan EPA boleh menurunkan paras insulin. Jadi bila ada pertambahan kalori harian kita,ianya akan dibakar dan bukan disimpan sebagai lemak didalam badan.

OMEGA GUARD SHAKLEE
OMEGA GUARD SHAKLEE

KELEBIHAN DAN MANFAAT OMEGA GUARD SHAKLEE....

Minyak ikan Omega guard shaklee memang yang terbaik dipasaran. Melalui proses penyulingan 3 kali yang mahal bagi memastikan ia tulen dan tiada langsung unsur merkuri atau kandungan logam dalam minyak ikan omega guard shaklee.

1)bagus untuk ibu-ibu mengandung bagi membekalkan DHA dan EPA utk otak bayi...(rujuk jadual diatas)

2)Meningkatkan imunisasi dan imuniti badan.jarang sakit dan demam.

3)sangat bagus untuk pesakit jantung dan stroke

4)membantu pesakit lelah dan astma

5)melegakan sakit sendi.

if interest you can order link below or contact me:





Thursday, 2 October 2014

pengedar shaklee diperlukan...

Saya mencari individu-individu yg berminat utk menambah pendapatan dgn business shaklee.....berminat boleh hubungi saya....

Siti zaharah abu bakar
012-558 0858
Http://lovemummygojes.blogspot.com


Thursday, 25 September 2014

MELEMBUT,MENEGANG DAN MEMUTIHKAN SELURUH BADAN...

MELEMBUT,MENEGANG DAN MEMUTIHKAN SELURUH BADAN...

APA ITU??

Tentulan Kolagen dari Shaklee....Alhamdulillah...selepas 2tahun lebih saya bercinta dgn shaklee ni, (Bonus shaklee pun dah cecah 5angka sebulan) saya juga dapat bonus yang lain...iaitu skin bertambah moleh ;-) ramai puji cakap kulit saya muda remaja... auwwww... jgn ada yg muntah...hihi....

nak follow saya, add saya kat fb yerrrr...

https://www.facebook.com/sitizaharah.abubakar





BERMINAT???




Wednesday, 24 September 2014

kulit kering dan bersisik

Cara mudah nak tahu anda kekurangan vitamin B ialah kulit anda kering dan Bersisik...tips of the day.... Dulu kulit kaki saya juga jenis bersisik kering kesan daripada masalah kulit kering masa kecil2 dulu masih meninggalkan kesan hingga dewasa,Malu dulu  nak snap gambar, lagipun aurat , tapi selepas saya bercinta dengan Vitamin shaklee ni selama lebih 2tahun, Alhamdulillah it's gone sama sekali.... Shaklee memang terbaik jika kita konsisten...lagipun disamping mencantikkan, vitamin shaklee dapat menyihatkan dan memperbaiki tahap kesihatan kita.... sebab itu saya tak pernah jemu sharing di facebook mahupun media sosial yang lain...













Tuesday, 23 September 2014

gusi kerap berdarah

Tips of the day:

Cara mudah nak tahu anda kekurangan vitamin C adalah apabila gusi anda kerap berdarah.... ;-)

#pengedarshakleepenang
#pos1malaysia





BERMINAT??



ubat batuk cap ibu dan anak

Tiara pun nak pakai tudung gak....


Anda takut gemuk??

Kalau anda seorang yg obses dan takut pada gemuk,admin nasihatkan anda wajib mengambil phytocol ST ini 4biji sehari setiap kali sebelum makan.

Ambil sekali dengan makanan....Phytocol menghalang kolestrol-kolestrol baru yg masuk dari diserap ke badan....kesimpulannya,tak perlu takut gemuk kalau makan apa pun....


reduce and block cholestrol
reduce cholestrol

BERMINAT??



Detoks hati

Tahukah anda Jika anda mempunyai masalah kesihatan seperti sembelit, demam, selsema, berat badan berlebihan, selulit, kadar kolesterol yg tinggi, letih dan lesu, penyakit kulit, sindrom pra-menstruasi, kehilangan gairah seks, penyakit-penyakit degeneratif (hipertension, stroke, penyakit jantung koroner, diabetes, dll.) dan penyakit ini sukar untuk sembuh.

Tahukah anda bahawa punca masalah-masalah tersebut adalah kerana adanya timbunan 'hampas' dalam tubuh anda? 'Hampas' ini juga dikenali sebagai TOKSIN.

Detoksifikasi (Detox) adalah proses pengeluaran racun dan toksin dari dalam tubuh badan. Proses detox mengambil kira beberapa organ sebagai target pembersihan seperti usus besar dan hati.

Jika anda memerlukan supplemen untuk membantu melancarkan proses detox badan, produk Shaklee yang terbukti berkesan adalah

-Herb Lax : bertindak sebagai julap lembut bagi membantu proses penyahtinjaan.

-Fiber : dalam bentuk minuman jadi lebih mudah diserap tubuh untuk proses detox yang sempurna dan memberi rasa kenyang bagi yang ingin menguruskan badan.

-DTX Complex : detox hati(amat bagus utk yg selalu tidor lmbat dan si perokok), DAPAT MEMBANTU MENGHINDAR PENYAKIT KANSER KOLON PEMBUNUH LELAKI NOMBOR SATU DI MALAYSIA DAN SUNIA.





-Alfalfa : membantu pelawasan supaya proses pembuangan lebih mudah dan lancar.

Proses detox yang sempurna sangat penting bagi membolehkan badan menyerap zat makanan, vitamin dan mineral dan kita mendapat khasiat sepenuhnya dari pemakanan harian kita.


BERMINAT??




Monday, 22 September 2014

usus sihat

Lama rasa tak cuci usus saya ni....jom kita telan 6biji herblax terus....kasi esok flush baikkkk punyaaaa.....usus kotor kan penyebab pelbagai penyakit....malas,keletihan,zat tidak dapat diserap dengan baik ke badan dan sebagainya..... ;-)

012-558 0858(ct zaharah)
SID:887611

#shakleemenyihatkan
#kurussecarasihat
#pengedarshakleepenang
#pos1malaysia