Wednesday, 9 July 2014

UNTUK PERTUMBUHAN SEL KULIT YANG CANTIK

Antara produk yang terawal buat saya jatuh cinta dengan shaklee.... Semestinya ESP... Minuman yang berkhasiat mengandungi 9 jenis amino asid yang tidak dapat dihasilkan oleh badan...ESP adalah minuman protein yang berkhasiat membantu pertumbuhan sel badan yang sihat....badan kita terdiri daripada trilion sel-sel...

Kenapa anda perlukan ESP shaklee??

 Mengandungi 9 Amino Acid yang idak dapat dihasilkan oleh badan.

 NON-Genetically Modified (GMO) soy.

 Low Glysemic Index - Mengekalkan Tenaga yang berpanjangan. Glycemic Index biasanya digunakan sebagai skala pada makanan dimana gula atau karbohidratnya sangat mudah untuk diserap oleh tubuh.Maka semakin tinggi glycemic index,maka semakin cepatlah karbohidrat atau gula diserap oleh tubuh.Kesan jika Gula dan karbohidrat cepat diserap badan ialah badan cepat penat.

 Naturally Lactose Free 

 Naturally Cholestrol Free _jangan takut gemuk. Walaubagaimanapun cara pengambilan mestilah rujuk SID anda.







9amino asid yg TIDAK DAPAT dihasilkan olen badan.tapi ESP shaklee ada semua tu....Jika anda makan pelbagai product kesihatan utk kesihatan dan kecantikan tapi tidak berkesan, amat disarankan anda ambil ESP shaklee ini utk memastikan pertumbuhan sel badan yg sihat...


ASID AMINO

Mari kita fokus kepada Asid Amino Perlu (essential) sebab ia tidak dapat dihasilkan oleh badan...

 Histidine – Ia digunakan oleh badan untuk membina dan mengekalkan tisu yang sihat. Tahap histidine yang mencukupi adalah penting untuk kesihatan mental dan fizikal yang baik. 

 Isoleucine – Ia diperlukan oleh badan untuk proses sintesis hemoglobin, iaitu unsur utama sel darah merah.

 Leucine – Bermanfaat untuk kulit, tulang dan rangkaian penyembuhan luka. Ini mendorong hormon pertumbuhan sintesis.

 Lysine – Diperlukan untuk pertumbuhan dan perkembangan tulang pada anak-anak, membantu dalam penyerapan kalsium dan menjaga keseimbangan nitrogen yang penting dalam tubuh, menghasilkan antibodi, hormon, enzim, pembentukan kolagen serta pembaikan rangkaian. Lysine juga membantu tubuh menyerap kalsium, dan memainkan peranan penting dalam pembentukan kolagen, suatu zat yang penting untuk tulang dan rangkaian, termasuk kulit, tendon, dan tulang rawan.

 Methionine – Merupakan antioksidan. Ini membantu dalam pemecahan lemak dan membantu mengurangkan degenerasi otot. Ini juga baik untuk kesihatan kulit dan kuku.

 Phenylalanine – Bermanfaat bagi kesihatan sistem saraf. Ia meningkatkan memori, mengurangkan kemurungan dan meningkatkan nafsu makan.

 Threonine – Menyeimbangkan protein dalam badan supaya tidak ada kekurangan atau banyak protein. Membina protein daripada asid amino yang membentuk tisu badan dari rambut hingga kaki dan menstabilkan paras gula dalam darah.

 Tryptophan – Diperlukan untuk sintesis neurotransmitter serotonin. Ini membantu meringankan migrain dan kemurungan.

 Valine – Penting untuk pembinaan otot. Kesan sampingan kandungan valine dalam tubuh termasuk halusinasi. Kelebihan valine pertumbuhan normal, memperbaiki rangkaian, mengatur kandungan gula darah, dan memberikan tenaga kepada tubuh. Valine membantu merangsang sistem saraf pusat, dan diperlukan untuk fungsi mental yang normal.

Gambar ni merujuk kepada kenyataan pada tong ESP...

Yaa...ESP adalah sumber protein lengkap bersama Asid Amino Perlu !

Jangan pernah lupa, protein adalah makanan kepada sel ! 

Adalah disarankan kepada mereka yang mengamalkan pemakanan kesihatan bagi tujuan tertentu, jika tidak menampakkan keberkesanan, sila tambah sumber protein untuk memperbaiki sel anda terlebih dahulu...

Anda boleh mendapatkan mana-mana produk sember protein yang anda percayai!

Sunday, 6 July 2014

TIPS UNTUK AWET MUDA

Dulu ingatkan vivix ni untuk awet muda je.. Tapi sebenarnya awet muda itu ialah kunci kepada banyak masalah kesihatan yang dapat dibantu dengan vivix, inshaAllah,....
AWET MUDA…..siapa yang tak nak…AWET MUDA KAN….
Bagaimana VIVIX dikategorikan sebagai Produk Anti-Penuaan tahap sellular?????
1. Vivix melindungi dan membaiki sellular DNA.
2. Memberi impak positif kepada pengawalan genetik.
3. Menggalakkan biogenesis (pembentukan baru mitochondria).
4. Melambatkan pembentukan protin AGE (Advanced Glycation End Products).
 Selain itu VIVIX juga berfungsi untuk:
1. Menyokong kesihatan jantung.
2. Menyokong kesihatan sendi.
3. Menyokong kesihatan otak.
4. Meningkatkan tenaga pada tahap sellular.
5. Sebagai Anti-oksida.
6. Menyokong kesihatan dan kesejahteraan secara keseluruhan.

INI SEMUA TESTIMONI VIVIX DARI GROUP SAYA:








BERMINAT UNTUK DAPATKAN PROMOSI VIVIX PADA JULY INI SAHAJA HUBUNGI SAYA...




Saturday, 5 July 2014

PENYAKIT TIROID

PENYAKIT TIROID

Simptom dan Suplemen Shaklee Untuk Rawatan

Penyakit Tiroid Terbahagi kepada dua jenis:-
1) Hypertiroidisme/Tirotosikosis (terlebih hormon tiroid)
2) Hipotiroidisme (kekurangan hormon tiroid)

Antara Tanda-tanda org yang menghidapi Tiroid jenis
"Hipertiroidisme":-
📌Bengkak di leher
📌Cirit Birit
📌Degupan Jantung bertambah, sentiasa berdebar2
📌Gementar dan gelisah, terketar2
📌Haid tdk teratur, kurang atau tidak datang
📌Kesuburan turun
📌Penumpuan kurang
📌Mata menjadi besar (bulging)
📌Angin yang tidak menentu
📌Kejang Otot
📌Osteoporosis
📌Pengeluaran peluh yang banyak
📌Suhu badan naik, tak tahan panas
📌Rambut tidak kuat
📌Sukar bernafas
📌Sukar tidur
📌Tekanan darah naik
📌Turun berat badan walau selera naik
📌Lemah

Antara Tanda-tanda org yang menghidapi Tiroid jenis "Hipotiroidism":-

📌Kesukaran untuk menurunkan berat badan. Walau melakukan berbagai jenis senaman,
📌Penambahan berat badan. Walaupun anda melakukan senaman dan berdiet.
📌Kemurungan atau kegelisahan
📌Cepat berasa letih
📌Faktor Genetik
📌Masalah haid yang banyak dan kerap sakit ketika period
📌Masalah sembelit yang teruk
📌Masalah rambut menjadi kasar dan kering serta mudah putus.
📌Kulit menjadi kasar dan berkuping
📌Sakit otot dan sendi.
📌Masalah capal dan tendonitis.


Siapakah yang berisiko mendapat Tiroid

✔Perempuan
✔Mempunyai sejarah keluarga (Genetik)
✔Mengidap sakit pituitari atau endokrin yang lain
✔Usia lebih dari 60 tahun. Boleh juga berlaku pada org yang lebih muda lewat 30-an
✔Orang yang kuat merokok.

Jika anda ibu menyusu & mempunyai masalah tiroid samada hypertiroid atau hypotiroid, anda perlu mengambil tahu dan mengambil kisah suplemen mana yang boleh dan tidak boleh anda ambil kerana pengambilan sesetengah suplemen boleh memburukkan lagi tahap kesihatan anda

Suplemen Shaklee berikut boleh diambil tidak kira sama ada anda mempunya hyper atau hypo tiroid.
✅B complex
✅Vitamin C (500mg atau 100mg)
✅Vitamin E
✅Ostematrix (kalsium magnesium)
✅zinc
Bagi anda yg mempunyai hyper tiroid
✔Boleh ambil ESP - Soy Protein Isolate powder
❌Tidak boleh ambil vitalea with iron formula
❌Tidak boleh ambil alfalfa complex
Bagi anda yg mempunyai hypo tiroid
✔Boleh ambil Vitalea with iron formula
✔Boleh ambil alfalfa complex
❌Tidak boleh ambil ESP - Soy Protein Isolate powder

BERMINAT UNTUK DAPATKAN SUPPLEMENT SHAKLEE??