Friday, 26 July 2013

BUAH HATI ,JANTUNG KESAYANGAN MAMA....

Tahun ini berkesempatan buat surprise birthday cake ja kt abg Luqman....dh besar dah anak mak...dh 7tahun dah beliau...Birthday abg Luqman pada 23july bersamaan  14ramadhan...Terima kasih banyak2 pada SR staff bayan baru yg tolong nyanyi2kan utk abg Luqman...Dia boleh buat muka mcm Xda pape....abg Luqman...abg luqman....hehe...
Anak teruna ni memang ingat sngt birthday dia...siap marking kt calendar lagi takut mama papa lupa kottt....dok hitung hari ja...klu Xbuat sumthing kt dia mesti dia kecik hati...Sonot sngt tngk dia jemput neighbourhood friends dia mai ambik cake kt rumah....hehe...
Semoga MUHAMMAD LUQMAN ZAFREE menjadi anak yg Soleh,Berjaya Dunia dan Akhirat....ameeeeennnn....Mama,Papa,Adik sayang abg Luqman sangat2!!!






CARA MAKAN LECITHIN DAN ALFAFA COMPLEX SHAKLEE UNTUK KURUS....

Credit Source:click here


Jom kita lihat cara puan lynda ini amalkan LECITHIN dan Alfafa Complex shaklee ....dlm masa 7bulan BELIAU TELAH BERJAYA MENGURANGKAN BERAT BADAN SEBANYAK 9KG.....Tahniah puan lynda...Walaupun beliau masih menyusukan bayi,Supplement ini tidak mengganggu pengeluaran susu ibu malahan Alfafa Complex juga dikenali sebagai MILK BOOSTER.....Jadi utk ibu2 yg menyusu,anda digalakkan utk mengambil ke2 2 supplement ini jika mahu kurus....Kurus dapat,sihat dapat,malahan susu ibu bertambah meriah!!!
Belum cuba belum tahu,dah cuba pasti anda jatuh cinta dgn shaklee seperti saya.... ;-)


alfalfa complex shaklee:

cara makan:

-3 biji selepas sarapan,3 biji sebelum tidur(untuk yang baru nak mula makan,ambil 2 biji lepas sarapan dan 2 biji sebelum tido dah cukup sebab takut tak sesuai dengan badan,jadi ambil dos rendah dulu ya)
-bagi yang dah lama amalkan,boleh tambah dos lagi...maksimum 10 biji alfalfa sehari...lynda pun ambil 10 biji sehari,telan sekaligus 10 biji sebelum sarapan(ni kerja orang malas,malas nak ulang makan banyak kali...hehe...jangan tiru tau,nanti ada plak yang tercekik sebab telan banyak sangat alfalfa...hehehe)

lecithin shaklee:
cara makan:
-3 biji selepas makan tengahari
-3 biji selepas makan malam
pastikan selepas makan tau..

macam tu saja...mudah kan...minum air sekurang kurangnya 3L sehari,banyak lagi bagus...lagi berkesan supplement kalau banyak minum air..boleh buang toksin dalam badan...kalau toksin banyak,kesan supplement akan terganggu...

lynda dah lama amalkan supplement shaklee ni untuk kuruskan badan dan untuk penyusuan susu ibu...alhamdulillah ianya sangat berkesan untuk lynda...tengok gambar lynda kat bawah,dah lost 9kg tau...baru 7 bulan amalkan...berbaloi...harga pun mampu milik...hehe


apa lagi,JOM KITA BERSHAKLEE...insyaallah terbaik untuk saya dan juga anda....

BERMINAT??


Thursday, 18 July 2013

COQHealth Plus Rahsia Lelaki 'Bertahan' lebih lama....

credit:click here

"Puan, saya nak cari Vitamin utk saya..."Suara seorang lelaki dlm lingkungan 30-an di corong telefon....
"Encik nak cari vitamin atas intention apa ye??boleh saya tahu dgn lebih specifik??"
"Saya nk cari vitamin utk saya lebih lama bersama isteri..."balas customer tadi....





Kalau dulu kami rekomenkan Vitamin E shaklee kerana dilengkapi silenium dan ia terbukti bagus utk hormon kesuburan disertai dgn Zinc Complex tetapi kini kami telah menemui testimoni terbaru melalui Product terbaru dari shaklee COQHealth Plus.....



Tidak dinafikan sebaik saja product ini dilancarkan,seorang rakan suami saya memaklumkan beliau amal makan coqhealth plus ini utk bantu mendapatkan zuriat.selepas amalkan CoqHealth Plus ini isteri beliau disahkan mengandung.....

Mungkin ia secara kebetulan,tetapi sebagai manusia biasa,ia tetap usaha kearah utk mendapatkan zuriat....


so,Bagi sesiapa yg berminat utk mendapatkan product ini,jgn malu jgn segan utk pm kami dan order ATAU anda boleh saja walk in kemana-mana branch shaklee di Malaysia utk membeli....utk mendapatkan harga Ahli anda boleh menggunakan ID saya 887611(siti zaharah abu bakar)


BERMINAT???












Tuesday, 16 July 2013

PRODUCT TERBARU SHAKLEE JUN2013:COQHealth plus mampu menangani Masalah Pesakit Jantung/Menjaga jantung yg sihat...


Antara kebaikan:

1)menghasilkan tenaga dalam setiap sel tubuh terutamanya sel otot jantung

2)bertindak sebagai antioksida ( melindungi arteri daripada pengoksidaan low-density lipoproteins(LDL) )

3)melindungi arteri dari kolestrol 'jahat'.

4)membantu menggalakkan fungsi yang sihat untuk saluran darah termasuklah  yang menyalurkan darah ke jantung

5)Kebaikan utama Co enzim Q10 ia dapat menangani serangan jantung. Jika kita didapati mempunyai rendah CoQ10 di dalam sel-sel otot jantung, maka jantung kita berisiko untuk gagal berfungsi dan menemui ajal. 

6)Kebaikan lain  Co enzim Q10 adalah ia dapat mengurangkan simptom-simptom masalah jantung seperti sesak nafas, sukar tidur, dan bengkak. Jadi CoQ10 penting untuk meningkatkan tenaga di dalam otot jantung, juga meningkatkan kekuatan jantung untuk mengepam darah ke seluruh badan.



Pernah tak anda dengar cerita ketika seseorang tu bersukan, tiba-tiba dia jatuh rebah lalu meninggal dunia? Atau pernahkah anda mendengar seseorang itu meninggal dunia secara tiba-tiba atau di dalam tidur? Setelah bedah siasat dilakukan baru lah kita ketahui bahawa mangsa tersebut terkena serangan jantung. Di zaman serba moden ni penyakit jantung tak mengenal usia. Tak semestinya orang tua je boleh sakit jantung, orang muda pon dah ramai yang kena serangan jantung ni. Antara faktor-faktor serangan jantung ini adalah di sebabkan merokok, tekanan darah tinggi, kolestrol, diabetis dan sebagainya. 

Atas kesedaran ini, Shaklee Malaysia telah melancarkan produk terbarunya pada 8 Jun 2013 khas untuk mereka yang mempunyai masalah jantung, masalah kolestrol, tekanan darah tinggi atau  kepada mereka yang ingin mencegah masalah ini.


CoQ Health Plus ini mengandungi campuran  Coenzyme Q10 (CoQ10), Vitamin E danekstrak teh hijau. Apa yang dimaksudkan dengan Coenzyme Q10 tu? CoenzymeQ10 adalah sejenis jisim yang menyerupai vitamin yang dijumpai di dalam setiap sel dalam badan kita. Para saintis berpendapat jantung kita mengandungi 10 kali lebih banyak CoQ10 dari organ lain. Ini kerana jantung kita adalah organ yang paling kuat bekerja kerana ia berdegup kira-kira 100,000 kali sehari. Degupan ini berlaku dengan adanya tenaga. Pada usia muda tubuh badan mungkin tiada masalah mengeluarkan tenaga untuk degupan jantung tetapi ia mula bermasalah ketika kurangnya pengeluaran tenaga pada usia 50-an dan seterusnya. Degupan jantung akan menjadi lemah. 


alau anda nak tahu, CoQ10 juga boleh didapati di dalam makanan harian kita seperti daging lembu, ayam, brokoli, bunga kobis, kekacang,bayam dan soya. Oleh kerana usia kita yang semakin meningkat, adalah digalakkan untuk mengambil supplement CoQ10 ini yang setara dengan kandungan CoQ10 di dalam tubuh badan kita. 

Dengan pengambilan sebiji sehari supplement CoQ Health Plus ini, ia akan membantu mengurangkan  gejala-gejala masalah jantung seperti sesak nafas, sukar tidur dan bengkak. CoQ10 dapat meningkatkan pengeluaran tenaga di dalam otot jantung dan juga meningkatkan kekuatan jantung untuk mengepam darah ke seluruh badan. 

Harga pasaran sebotol CoQ Health Plus ini RM124, jika difikir-fikirkan apalah sangat dengan harga ini jika dibandingkan dengan kos pembedahan jantung yang memakan belanja beribu-ribu ringgit ni dan dengan nikmat kesihatan yang Allah berikan kepada kita.  Saya amat galakkan anda untuk mengambil produk ini kerana sudah pastinya ia semulajadi, tiada bahan sintetik, kimia atau pun dadah, Jika anda nak dapatkan harga "super special"dari saya.. Bolehlah hubungi saya segera. Tawaran ni terhad tau. Anda juga boleh hadiahkan supplement ni buat insan-insan yang anda sayangi. 

sumber:click here



BERMINAT??




Sunday, 14 July 2013

CADANGAN UTK SET BERPANTANG & MENYUSUKAN BAYI

CADANGAN UTK SET BERPANTANG SHAKLEE






CADANGAN:

Set bersalin asas:
1)Vitalea
2)B-complex
3)Vit C chew
4)Zinc

Utk elak sembelit tambah:
1)Ostemetrix

Utk kurus tambah:
1)Alfafa dan lecithin

Utk berseri2 dan pulihkan tisu2 yg rosak:
1)ESP




KEBAIKAN SETIAP VITAMIN:




1)Vitalea with iron formula

-->  Dilengkapi dengan 12 vitamin, 7 galian dan zat besi.
--> Untuk menambah darah memandangkan ibu2 kehilangan banyak darah sewaktu melahirkan maka ibu2 perlulah memastikan pengambilan makanan yang seimbang dan berkhasiat agar dapat menggantikan semula darah yang keluar semasa proses melahirkan. Kekurangan zat besi boleh menyebabkan ibu kelihatan pucat, letih , lesu dan tak bermaya. Bagi ibu yang mempunyai niat menyusukan anak perlulah memastikan pengambilan zat besi dititikberatkan agar pertumbuhan dan pembesaran anak adalah sangat baik.
-->Kebiasaannya, sekitar usia anak mencecah 6 bulan, kita di syorkan untuk memperbanyakkan sumber zat besi ke dalam makanan anak...contoh terbaik ialah ikan bilis dan bagi ibu menyusu multivitamin atau nama lain vitalea telah di lengkapi dengan iron bagi membantu pembesaran anak dengan lebih baik lg...
-->Zat besi sangat penting dalam pembentukan sel darah merah. Walaubagaimanapun multivitamin beserta formula zat besi ini tidak disarankan diambil dengan minuman susu kerana ianya akan mengurangkan efisiensi penyerapan zat besi oleh badan.




2)B-Complex


-->B complex perlu dalam penghasilan sel darah merah di samping ia membantu menstabilkan hormon badan manusia. Kekurangan B complex boleh menyebabkan ibu yang di dalam pantang mengalami gangguan emosi atau lebih dikenali sebagai meroyan.
-->B complex sangat penting membantu kita menjadi bertenaga dan emosi turut lebih seimbang.Bila ibu terhindar dari stress,Pengeluaran susu ibu akan menjadi lebih mudah.
-->Sangat penting dalam membantu memetabolismekan karbohidrat, lemak & protein, Anti stress (sebagai penenang),
-->Membantu meninggikan sistem pertahanan badan,
-->menukarkan makanan(glukos) kepada tenaga dan
-->Pengambilan pil perancang memerlukan pengambilan supplemen b-complex yang konsisten kerana pengambilan pil perancang memusnahkan zat vitamin B yang sedia ada di dalam badan si ibu.
 -->wajah ibu berseri dan tidak kusam.




3)Vitamin C 500mg sustained release


-->Vitamin C Shaklee adalah berkonsepkan pelepasan masa. Ia akan melepaskan vitamin c secara sedikit demi sedikit mengikut keperluan badan. Memandangkan vitamin C adalah jenis vitamin larut air maka konsep pelepasan masa ini sangat bagus demi memastikan badan kita sentiasa cukup vitamin c dalam meningkatkan antibodi dan kecantikan kulit secara berterusan.
-->Vitamin C sangat perlu dalam membantu badan pulih dari proses kelahiran.
-->menjaga salur darah,
-->sebagai antioksidan dan
-->membantu meningkatkan antibodi ibu dan kandungan antibodi di dalam susuibu untuk anak yang sedang menyusu. So, sekiranya anda atau baby demam, cuma tingkatkan pengambilan vit c ke 2 biji sehari ...dan bagi ibu2 yg menghadapi puting melecet/luka/berdarah,insya allah akan mudah sembuh...
-->Vitamin C membantu pembentukan kolagen dengan lebih baik.Kulit akan menjadi makin bersih, cerah & cantik




4)Zinc
-->Ianya adalah antara galian yang sangat penting dalam membantu proses pemulihan.
-->Zinc membantu , dalam badan kita. Ikan haruan antara makanan yang kaya dengan zinc.
-->Mengelak kegugugran rambut dikalangan ibu-ibu.
-->Mengelak kulit kering. 
-->Pengambilan zinc bagi ibu yang menyusu turut memberi kesan pada bayi di mana ia membantu anak yang disusukan membesar dengan baik dan mengikut graf pembesaran bayi.




5)Ostematrix

-->atasi mengelak SEMBELIT dlm pantang
-->memberi tenaga dan dan mudah bangun dari tidur
-->mengekalkan tekanan darah normal
-->membantu kita segar
-->mengelakkan kemurungan
-->mengatasi masalah "water retention" /SEMBAP
-->mengatasi masalah pra-haid
-->mengelakkan kekejangan otot dan urat & sakit tulang belakang
-->membantu pengeluaran susu (milkbooster) dgn syarat perkara asas penyusuan dipatuhi
-->mengatasi masalah pereputan tulang
-->memastikan tulang padat bg mengampu tubuh yg berat(jika ada masalah berat berlebihan)
-->paling penting, ia mudah ditelan. jika anda mengalami masalah untuk minum susu.. dapatkan ostematrix. kerana ia tidak berbau dan tidak mempunyai rasa. :)






6)LECITHIN

--> Sebagai Pengemulsi lemak/PEMECAH lemak-lemak yg telah berkumpul dibadan selama 9bulan 10  hari ;-)
-->Membantu ibu mendapat shape badan asal kembali.



7)Alfalfa

-->Merupakan supplement penting utk mempercepatkan penghasilan susu (dengan syarat memenuhi asas penyusuan) kerana mempunyai 1001 khasiat. Turut membantu dalam memekatkan susu dan menjadikan susu ibu lebih lemak berkrim. 

 -->Namun pengambilan dan keberkesanan pada setiap ibu adalah berbeza. Ada yang hanya mengambil 2 biji sehari telah mempercepatkan proses penghasilan susu sehingga mengalami bengkak susu namun tidak kurang juga yang memerlukan 4 atau 6 biji sehari bagi membantu badan stimulate untuk menghasilkan susu dengan lebih cepat.

-->Turut membantu pembuangan (lebih lawas)dan
-->membantu membuang angin dalam badan.. ..secara automatik kesan baik pd bby..susah nak kena kembung.
-->Bagi yang tidak menyusukan bayi, Alfalfa yang dikenali sebagai raja tumbuhan ini mempunyai banyak khasiat kesihatan. Ianya dikatakan banyak membantu meningkatkan kelancaran proses perkumuhan dan bagus untuk buah pinggang. Ianya sejenis fiber dan tinggi serat. Pengambilan Alfalfa memerlukan pengambilan air yang seimbang dengan pengambilan kuantiti alfalfa. 
nota: semasa dalam pantang, jika anak masih ada kuning@ jaundis, alfalfa tidak boleh diambil. ibu perlu tunggu sehingga kuning anak telah betul2 tiada.  
***alfalfa juga tidak boleh diambil oleh ibu@anak yang menghidapi penyakit SLE atau pun G6PD.     




         

8)Energising Soy Protein (ESP)

-->Ia adalah protein lengkap yang mengandungi 9 asid amino yang sangat tinggi nilainya dalam pembentukan sel. Protein adalah amat penting dalam pembinaan tubuh badan kita, terutama kepada janin dan bayi yang sedang membesar.
-->Membekalkan tenaga
-->Memberikan rasa kenyang
-->Diperlukan untuk kuku, rambut dan kulit yang sihat
-->Membantu sistem pertahanan tubuh untuk melawan penyakit
-->Membanyakkan susu badan (milkbooster) (dengan syarat memenuhi asas penyusuan)
-->Membantu mengekalkan kepejalan otot
-->Glisemik rendah yang dapat membantu mengekalkan gula dalam darah yang normal
-->mengekalkan tahap kolestrol normal dan menggalakkan kesihatan jantung dan prostat





BERMINAT??