Wednesday, 9 July 2014

UNTUK PERTUMBUHAN SEL KULIT YANG CANTIK

Antara produk yang terawal buat saya jatuh cinta dengan shaklee.... Semestinya ESP... Minuman yang berkhasiat mengandungi 9 jenis amino asid yang tidak dapat dihasilkan oleh badan...ESP adalah minuman protein yang berkhasiat membantu pertumbuhan sel badan yang sihat....badan kita terdiri daripada trilion sel-sel...

Kenapa anda perlukan ESP shaklee??

 Mengandungi 9 Amino Acid yang idak dapat dihasilkan oleh badan.

 NON-Genetically Modified (GMO) soy.

 Low Glysemic Index - Mengekalkan Tenaga yang berpanjangan. Glycemic Index biasanya digunakan sebagai skala pada makanan dimana gula atau karbohidratnya sangat mudah untuk diserap oleh tubuh.Maka semakin tinggi glycemic index,maka semakin cepatlah karbohidrat atau gula diserap oleh tubuh.Kesan jika Gula dan karbohidrat cepat diserap badan ialah badan cepat penat.

 Naturally Lactose Free 

 Naturally Cholestrol Free _jangan takut gemuk. Walaubagaimanapun cara pengambilan mestilah rujuk SID anda.9amino asid yg TIDAK DAPAT dihasilkan olen badan.tapi ESP shaklee ada semua tu....Jika anda makan pelbagai product kesihatan utk kesihatan dan kecantikan tapi tidak berkesan, amat disarankan anda ambil ESP shaklee ini utk memastikan pertumbuhan sel badan yg sihat...


ASID AMINO

Mari kita fokus kepada Asid Amino Perlu (essential) sebab ia tidak dapat dihasilkan oleh badan...

 Histidine – Ia digunakan oleh badan untuk membina dan mengekalkan tisu yang sihat. Tahap histidine yang mencukupi adalah penting untuk kesihatan mental dan fizikal yang baik. 

 Isoleucine – Ia diperlukan oleh badan untuk proses sintesis hemoglobin, iaitu unsur utama sel darah merah.

 Leucine – Bermanfaat untuk kulit, tulang dan rangkaian penyembuhan luka. Ini mendorong hormon pertumbuhan sintesis.

 Lysine – Diperlukan untuk pertumbuhan dan perkembangan tulang pada anak-anak, membantu dalam penyerapan kalsium dan menjaga keseimbangan nitrogen yang penting dalam tubuh, menghasilkan antibodi, hormon, enzim, pembentukan kolagen serta pembaikan rangkaian. Lysine juga membantu tubuh menyerap kalsium, dan memainkan peranan penting dalam pembentukan kolagen, suatu zat yang penting untuk tulang dan rangkaian, termasuk kulit, tendon, dan tulang rawan.

 Methionine – Merupakan antioksidan. Ini membantu dalam pemecahan lemak dan membantu mengurangkan degenerasi otot. Ini juga baik untuk kesihatan kulit dan kuku.

 Phenylalanine – Bermanfaat bagi kesihatan sistem saraf. Ia meningkatkan memori, mengurangkan kemurungan dan meningkatkan nafsu makan.

 Threonine – Menyeimbangkan protein dalam badan supaya tidak ada kekurangan atau banyak protein. Membina protein daripada asid amino yang membentuk tisu badan dari rambut hingga kaki dan menstabilkan paras gula dalam darah.

 Tryptophan – Diperlukan untuk sintesis neurotransmitter serotonin. Ini membantu meringankan migrain dan kemurungan.

 Valine – Penting untuk pembinaan otot. Kesan sampingan kandungan valine dalam tubuh termasuk halusinasi. Kelebihan valine pertumbuhan normal, memperbaiki rangkaian, mengatur kandungan gula darah, dan memberikan tenaga kepada tubuh. Valine membantu merangsang sistem saraf pusat, dan diperlukan untuk fungsi mental yang normal.

Gambar ni merujuk kepada kenyataan pada tong ESP...

Yaa...ESP adalah sumber protein lengkap bersama Asid Amino Perlu !

Jangan pernah lupa, protein adalah makanan kepada sel ! 

Adalah disarankan kepada mereka yang mengamalkan pemakanan kesihatan bagi tujuan tertentu, jika tidak menampakkan keberkesanan, sila tambah sumber protein untuk memperbaiki sel anda terlebih dahulu...

Anda boleh mendapatkan mana-mana produk sember protein yang anda percayai!
Share:

0 comments:

Post a Comment

DOA MAKAN UBAT MOHON DISEMBUHKAN
"Dengan nama Allah Tuhan yang menyembuhkan. Dengan nama Allah Tuhan yang mencukupkan. Dengan nama Allah Tuhan yang memaafkan. Dengan nama Allah Tuhan yang tidak dimudaratkan oleh segala sesuatu, baik di bumi mahupun di langit dan Ia maha mendengar dan maha mengetahui."