Friday, 24 April 2015

PART5:FREE TRIP SHAKLEE & GLOBAL CONFERENCE AT LONG BEACH,CALIFORNIA

17 august 2014- hari ni kami ke hollywood...kat situ kami jalan2, bergambar dgn "boneka2" bergerak walkway, beli souvenir dan baju hard rock cafe hollywood. Xmasukpun st tassaud(ntah betul ke tak ejaan ku ini)... Bergambar ngan patung mendiang robin williams ja kt luar st tassaud tu,sbb masa tu dia baru saja past away...

Dimulai perjalanan dgn jem sbb ada org nak bunuh diri.(( Dah puas hidup gamaknya)) .After ke hollywood,Then ronda saja kawasan Beverly hills tngk rumah org2 kaya,juta2 dollar,tngk rumah retis2 .Cantik sangattt... I likeee perumahan yg Xberpagar ni....then lunch di Moroccan Restaurant. Tak boleh telan langsung kuskus dia.Tekak Malaysia sungguh i ni...cuma ratah kambing dan hirup sup dia. Then melalui rodeo street ,tempat shopping branded2 dan mahal2 gilo ,kemudian ke Farmers Market. Kat sini best!! dan kami Shopping MK,buah2an dan coklat...Balik singgah dinner di Malaysian Cuisine belacan grill. Terbaik!!!( maklumlah dah rindu sangat masakan nalaysia)




Xfaham apa benda ni diaorang letak atas jalan,banyak...mcm api...






 Banyak stesen minyak Shell kat sana


 Bandar LA


 Dah sampai Hollywood







 kata org sana,diaorang dlm patung ni semua foreigner yg ambik kesempatan cari duit demi kelangsungan hidup di Kota Metropolitan ini...Kena bayar tips okeyy!!





 Malaysian Xpayahla tiru...nanti orang pijak je nama korang...









 Gemuk aku time ni....hope gambar di Italy nanti kurus la sikit...






Dia yg datang ambil gambar ngan kita,suruh kawan dia ambil, then kita tumpangla henpon kita, at last kita kena bayar tips jugak...tricks nih!!


 Dia nak ngorat i okeh!! I Xlayan....




 Dah sampai Beverly hills...




 Lunch time


 Seriusly time ni aku loya bila tengok yg gelek ni semua dah kedut...huhu... Klu yg muda tegang,maybe for me okey...




 Bukan nasi,tapi kuskus... Yg boleh telan,memang aku respect! Rasa mcm makan dedak pula...




 Duduk sebelah Wanita idola Shaklee ku yg dah berpuluh tahun setia bersama bizness Shaklee...sekarang setiap bulan travel...what a restday time!! Huhi...i wish too!!


 Rodeo Street


 Farmers Market. Best!! Sbb bnyk makanan dan shopping pun best...




 Mesra sungguh dia ni layan aku...



 Bandar LA


Kenangan utk diri Sendiri... Purse je pakai. Hb tu pakai sekejap,simpan. Beg gucci ku kirim kawan beli di Paris pun simpan. Yang aku dok lenjan sekarang Burberry 1:1 dan LC....So,rasanya no more hb lagi nnt di Italy... (Rasanya laa...hihi)

Okey,gambar di Belacan grill Xda sbb lapar sangat kot plus malas dah nk bergambar...hihi...

Okeh!! See u part 6. Bila nak habis ni?? 10 hari perjalanan uolssss..Terbaik SHAKLEE..betul2 6/7 Star Trip...sampai homesick aku.... ;-)

No comments:

Post a Comment

DOA MAKAN UBAT MOHON DISEMBUHKAN
"Dengan nama Allah Tuhan yang menyembuhkan. Dengan nama Allah Tuhan yang mencukupkan. Dengan nama Allah Tuhan yang memaafkan. Dengan nama Allah Tuhan yang tidak dimudaratkan oleh segala sesuatu, baik di bumi mahupun di langit dan Ia maha mendengar dan maha mengetahui."